Black Cab étteremből kettőt is lehet találni Budapesten, az egyiket a Mester utcában a másikat pedig az Astoriától nem messze, a Rákóczi út 19 alatt. Az utóbbi volt mai látogatásunk célpontja, nézzük elégedetten távoztunk-e...
Belépve egy hosszú, elnyújtott térben találjuk magunkat mely szépen rendben van tartva, nem volt nagy tömeg és egyből kedvesen köszöntöttek. A rendelés teljesen szokványos módon végbement, a Cabby Burger nevű specialitást rendeltük. Lehetőség van egy vagy két húspogácsával normál vagy nagy méretben kérni a burgereket, továbbá saját ízlésünk szerint is megadhatjuk az összetevőket.Tájékoztatásként minden egyértelműen le van írva a menüre, mitöbb még hotdogot vagy sajt salátát is lehet rendelni ha netán ahhoz lenne kedvünk. Fizetés után kaptunk egy kis fa kártyácskát egy számsorral, majd helyet foglaltunk.
Miközben várakoztunk volt időm jobban szemügyre venni a környezetet. Már említettem, hogy kifejezetten jó ötletnek tartom amikor egy étterem minél jobban megpróbálja kommunikálni a brandjét, legyen ez a csomagoláson vagy akár a berendezésen, dekorációkon keresztül. Az éttermet a fekete-piros színpár dominálja, a székek pirosak, az asztalok feketék, míg a falon piros és fekete festett téglák láthatóak. Továbbá angol feliratokkal, képekkel nagyon sikeresen megteremt egy egyedi feelinget a hely. Az eddig meglátogatott bisztrók közül a Black Cab kiemelkedő ezen a téren. Mintegy 15-20 perc várakozás után felvillant a 21-es szám és már mehettem is átvenni a rendelésemet. Ötletesnek tartom, hogy nem csak szalvétát de szívószálat is lehet venni magunknak, ilyet más helyeken még nem láttam.
A piros tálcán szervírozott ételek csomagolása szintén nem okozott csalódást, látszik hogy a szállíthatóság is szempont volt a tervezésnél. Persze fontos a csomagolás de a lényeg belül rejlik, ezt én is nagyon jól tudom éppen ezért nem is haboztam és nekiláttam az ebédemnek.
Szerencsére az ízek nemhogy hasonlóan magas színvonalon voltak mint a tálalás hanem túl is szárnyalták azt. Mindent megtaláltam a Cabby Burgerben amit szeretek a hamburgerezőkben elkészített szendvicsekben. A két kissé megpirított puffancs magába foglalt bacont, egy pár szám jalapeno-t és éppen megfelelő mennyiségű szószt. Az összhatás egy kellemesen csípős, friss és mindenek felett ízletes burger lett. Mindenkinek teljes szívvel ajánlom! A hasábburgonya mogyoróolajban lett pirítva a menü szerint, nem tudom hogy emiatt vagy másért de szintén nagyon finom volt.
Szerintem érezhető, hogy rendkívül meg voltam elégedve a Black Cabbel, tisztaság volt, esztétikusan kialakított berendezések, normális személyzet és persze a legfontosabb, nagyon finom étel. A várakozási idő sem volt túlságosan sok és azért 2-3 vendég mindig volt aki várt rendelésre, tehát a forgalomra sem lehetett panasz. Ami az árakat illeti, egy nagy Cabby Burger 1200Ft-ba került emlékeim szerint, ami reálisnak tekinthető a többi hasonló burgerezőt figyelembe véve. Persze ebből vehetsz 4 sajtburgert a McDonalds-ban de nem hiszem, hogy összemérhető lenne az ízélmény.
Az eddigi street food bisztrók közül a Black Cab áll legközelebb a szívemhez és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy térjen be!
Értékelés |
5 |
Higiénia |
5 |
Étterem |
5 |
Személyzet |
5 |
Étel |
5 |