Hogyan értékelünk?
Az evés egy erősen szubjektív téma de megpróbáljuk objektív keretek közé szorítani. A mi célunk a HamburPestnél az, hogy mindenki találjon számára megfelelő burgerezőt és természetesen, hogy elégedetten távozzon a választott helyről.
Ebből adódóan kialakítottunk egy komplex értékelési rendszert ami magába foglal minden olyan szempontot ami szerintünk meghatározó egy Hamburgerezőnél. Minden további nélkül, íme az értékelési skálánk:
- Az étel
- A személyzet
- A higénia
- Az étterem
Minden kategóriában maximálisan 5 pontot érhet el egy étterem, és mindig fűzünk egy rövid magyarázatot is a pontszámhoz. A négy szempontból kapott átlag lesz egyenlő a végső verdikttel!
A továbbiakban leleplezem mit rejt magában egy-egy kategória és mégis miért kapott ilyen fontos szerepet a higénia.
Az étel
Természetesen a legfontosabb szempont, hogy ízlett-e az adott étel avagy sem.
Ezen túl viszont sok más befolyásoló tényező is felmerül ebben a kategóriában. Fontos, hogy lehetséges-e ételallergiásoknak egyedi menüt kérniük avagy létezik-e vega vagy vegán verzió, bár a hamburger egy erősen húsközpontú étel, semmi sem lehetetlen!
Nagyon fontos, hogy milyen módon van prezentálva az adott finomság illetve, hogy mekkora a választék. Lehet-e akár másféle ételeket vagy legalább több mint három féle burgert kérni?
Azokra is gondoltunk akik komolyan veszik az étrendjüket hiszen számon tartjuk, hogy adnak-e kalória tájékoztatást az éttermek avagy saját magára kell támaszkodjon a vásárló.
A személyzet
Mielőtt még egy harapást is tennénk már befolyásol minket a személyzet hozzáállása. Mindenki szívesebben tér be egy olyan helyre melyről tudja, hogy kulturált, kedves emberek fogadják majd. Éppen emiatt a legfontosabb szempont ebben a kategóriában a dolgozók kedvessége, segítőkészsége. Azonban elengedhetetlen, hogy kitérjünk a várakozási időkre is, elvégre hiába nagyon kedves valaki ha 40 percig éhezetet minket egy hamburgerért... Végül figyelembe vesszük még, hogy mennyire turistabarát a hely, van-e angolul beszélő dolgozó vagy angol menü.
A higénia
Hiába gyorsétterem egy étterem, attól még nem szeretünk mások nyálas szalvétája társaságában enni. Ez a kategória azt hivatott vizsgálni, hogy ugyan kellően higénikus körülmények között tudjuk-e eltölteni azt a húsz percet amíg ott tartózkodunk. Figyelembe vesszük, hogy tiszták-e az asztalok, a padlón nem hömpölyög a szemét, illetve hogy a kukák nem csordulnak-e túl. Továbbá ha netán meg akarnánk mosni a kezünket kifejezetten fontos, hogy ezt érdemes-e megtennünk vagy inkább hagyatkozzunk egy zsebkendőre.
Az étterem
Még az alkalmazottaknál is korábban szembesülünk magával az étteremmel. Sokkal szívesebben tartózkodunk egy okosan kialakított és designos helyen, mint egy régies rozoga asztalokkal és székekkel telepakolt épületben. Figyelembe vesszük a kialakítás mellett az étterem méretét, forgalmát is. Továbbá nem mindegy, hogy egy kis éheztető túrát kell tennünk a jól megérdemelt hamburgerünkért vagy csak leszállunk a két percre lévő buszmegállónál. A megközelíthetőség mellett fontos számunkra, hogy ha éppen sétáltatjuk kutyánkat behozhatjuk-e magunkkal. Végül szempont a nyitvatartás és az, hogy lehet-e elvitelre kérni ételünket.
Összességében, úgy érzem sikerült kellő részletességgel megismertetni az értékelési rendszerünket. Ha úgy gondoljátok valami nem mérvadó vagy esetleg kihagytunk egy számotokra fontos szempontot ne habozzatok írni! Nemsokára jelentkezünk első értékelésünkkel.
Addig is jó falatozást!