Homeburger - egy igazi házi hambi

2018. november 27. 20:24 - dorakiss9

A Hamburpest a héten úgy döntött, hogy kicsit kilép a komfortzónájából és a sok hamburger evés után próbál otthon összerakni agy jó kis hambit. De nem álltunk meg annyiban, hogy mirelit husit veszünk, meg zacskós bucit, nem-nem! Mindent mi csináltunk kézzel-lábbal. Na jó, lássuk be lábbal nem. Mindegy is. Nézzük, hogyan készült!

Először is, természetesen az egyik leghíresebb receptes oldalhoz fordultunk segítségül, a Nosalty-hoz. Találtunk is két szuper receptet: egyet a zsemlékhez, egy másikat pedig magához a hambihoz (husi + szósz). Ezeket a recepteket kicsit magunkra formáltunk (főleg adagszám miatt. Volt ahol dupláztuk... esetleg tripláztuk a mennyiséget... hoppá!) De ha Ti is elakarjátok készíteni, nyugodtan csökkentsétek vagy növeljétek az adagokat, nem nehéz, egy kevés matek kell hozzá csak.

Na de, mi hogyan álltunk neki? Első körben kikészítettük a hozzávalókat. Szépen mindent kiraktunk az asztalra, nehogy kimaradjon valami a receptből.

img_20181124_120543.jpg

Először a kis hamburger bucik bedagasztásával kezdtünk. Gyúrtuk, forgattuk, liszteztük meg minden ilyen, amit ilyenkor csinálni kell, fájt is a karunk rendesen. Látszódik, hogy csak enni járunk és nem edzeni... :D

Miután bedagasztottuk a tésztát, félreraktuk pihenni és hozzáláttunk a husikhoz. Fele marha, fele disznóhús arányban kértük a keveréket a húspultnál, ezért a furcsa színkülönbség a képen. Befűszereztük a husit, só, bors, fűszerpor, fokhagyma meg ilyenek, majd csinos gombócokat formáztunk belőlük.

img_20181124_122834.jpg

A gombócokat is félreraktuk kicsit pihenni. Addig is nekiláttunk a szósznak és a buciknak. Két féle szószt készítettünk, egy hagyományosat és egy hagymamenteset, tekintettel azokra, akik inkább kerülnék ezt az illatos zöldséget. Mire a szósz elkészült a bucik is kipihenték magukat, így őket is meggyurmáztuk nagy golyókká, lefestettük őket tojással és szórtunk rájuk szezámmagot is.

img_20181124_125225.jpg

Amíg a zsemlék sültek a sütőben, elkezdtük a husikat is kisütni. A sütés előtt a gombócokat kicsit kilapítottuk, hogy húspogácsa alakjuk legyen. Be a serpenyőbe, megsütöttük mindkét oldalát, majd az egyikre került egy lapkasajt is. img_20181124_144359.jpg

Innen már nem volt más feladat, mint összerakni a hambikat. Buci alja, kicsi mártás, saláta, husi, még egy kis mártás, zöldségek, kis ketchup ízlés szerint természetesen és a buci teteje. Voilá, kész is a Homeburger!

img_20181124_144858.jpg

Természetesen saját hamburgerünket nem vesszük bele a versenybe, mert hát nyilván nyerne, hiszen 10/5 legalább az íze. img_20181124_145211.jpg

Reméljük te is kedvet kaptál egy kis otthoni sütés-főzéshez. Ha igen, feltétlenül próbáld ki ezt a finomságot!

Ha pedig szeretnéd látni a videót a homeburger elkészüléséről, kövesd Facebook oldalunkat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburpest.blog.hu/api/trackback/id/tr2914396984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása