Melyik a legjobb kézműves hamburgerező?

2018. december 11. 12:10 - dorakiss9

Mióta elindítottuk blogunkat, 11 kézműves hamburgerezőben jártunk. Ettünk vegán hambit, csirkés hambit, ananászos hambit, finomat, kevésbé finomat, csipőset és édeset. De ami miatt elkezdtük ezt az egészet, az az, hogy megtudjuk melyik a legjobb kézműves hamburgerező.

fullsizeoutput_2db9.jpeg

Összesen 11 helyet látogattunk meg, így íme a TOP10 + 1 listánk a hambizókról.
A nevekre kattintva el is olvashatjátok tesztjeinket!

  1. Black Cab - 5
  2. Goodbar - 4,9
  3. Bamba Marha Burger - 4,875
  4. Vegan Love - 4,875
  5. Attaboy - 4,75
  6. Magic Burger - 4,75
  7. The Office Burger - 4,75
  8. Zing Burger - 4,75
  9. Epic Burger - 4,6375
  10. Buddies Burger - 4,625
  11. CheChe nemburger - 4,375


img_20181206_142528_1.jpg

Egyértelműen elmondható, hogy a kis "kutatásunk" során nagyon jókat és finomakat ettünk, nagyon élveztük minden percét. 

Látogassátok meg ezeket a kiváló hamburgerezőket, és ha esetleg valamelyiket nem ismernétek, olvassátok el blogbejegyzésünket róla!

Kellemes Falatozást!

Szólj hozzá!

Magic Burger

2018. december 10. 23:00 - NagyLaura

A következő utunk a 11. kerületi Magic Burgerbe vezetett. Ez a hamburgerező a Barázda utca 40-es szám alatt található. Véleményem szerint nem a legegyszerűbb a megközelítése, de azért nem is lehetetlen.

11.jpg

Belépve egy hatalmas tér fogadott. Nagyon szép modern, és hihetetlenül tágas, tehát abszolút alkalmas egy nagyobb társaság fogadására is. Ami még nagy plusz volt számomra, azok a karácsonyi kiegészítők, díszek, amikkel nagyon jól feldobják a hamburgerező hangulatát.

4.jpg

A hely kínálata elég nagy, vegyesen találunk húsos, illetve vegetáriánus és vegán hamburgereket, emellett még hot dog variációk, saláták és egyéb finomságok (mint pl.: a quesedilla) közül is választhatunk.

16.jpg

Én pont abban az időben látogattam meg a helyet, amikor szerencsére nem voltak túl sokan, emiatt nem is kellett sorba állnom. Rendelésemet követően kaptam egy sorszámot, azzal tudtam átvenni az elkészült ételt. Körülbelül 6-7 perc volt, mire elkészült, ezt egy átlagos várakozási időnek mondanám. A választásom ezúttal egy vegán hamburgerre esett, ami nem más volt, mint a Mexican Burger.

15.jpg

Mennyei tönkölyös buci, feketebabos pogácsa, vegán cheddar, guacalome és zöldségek. Szuper kombináció. A buci tökéletesen omlós, egyáltalán nem volt száraz, a többi összetevő is nagyon a helyén volt. Ízhatás szempontjából szerintem verhetetlen, nagyon jól illettek egymáshoz az ízek. A burger mennyiségileg egy normál adagnak felel meg, elég laktató. A húsevőknek mindenképp ajánlanám hogy tegyenek vele egy próbát, egészen biztosan nem bánnák meg.  

Személy szerint nagyon értékeltem azt a fajta környezettudatosságot, amire ez a hely nagy hangsúlyt fektet. Az evőeszközök fából készülnek, a szalvéta is újrahasznosított papírból készült. Az evőeszközöket pedig egy nagyobb fa dobozból kell elvenni, és még ott is felhívják a figyelmünket arra, hogy tényleg csak annyit vegyünk el belőle, amit mindenképp használni fogunk.

14.jpg

Sajnos kevés hely figyel ennyire oda ezekre, pedig nagyon fontos lenne, mivel ez egy elég magas prioritású tényező manapság. Viszont nekik mindenképp egy nagy pluszpont jár érte. :) 

Összegében nagyon meg voltam elégedve a hellyel. Ami egy picit hátrány lehet, hogy nem annyira központi helyen van, de cserébe kárpótol majd a sok-sok finomság. :) A személyzet kedves és figyelmes, az étel pedig nagyon ízletes volt, emellett a gusztusos tálalása sem utolsó. Ha esetleg erre jártok, mindenképp térjetek be ide, és kóstoljátok meg a tesztben szereplő burgert, vagy amelyik szimpatikus számotokra. 

Értékelés: 4,75

Higiénia: 5

Személyzet: 5

Étterem: 4

Étel: 5

 

 

 

Szólj hozzá!

Goodbar Goodburger

2018. december 09. 15:00 - Papp Reni

Egy hely, ahol jó lenni!

Budapest szívében a Goodbar Goodburger névre hallgató nagyon hangulatos helyen jártunk. Hogy mi a Goodbar? Egy hely, ahol jó lenni. Összefoglalva: 2 szint, 25 féle koktél, 14 burger kompozíció, 6 féle hús, saláták, desszertek, borok és rengetek féle sör. Amit csak szem és szájíze kivánhat.
fullsizeoutput_2f9b.jpeg

Az 5. kerületben, a Kecskeméti út 6. szám alatt találod meg Budapest egyik legfinomabb hamburgerezőjét. Maga a hely 2 szintes, nagyon tágas, hangulatos és modern. Kisebb és nagyobb létszámú társaságnak is ideális. Azt rebesgetik a madarak, hogy nyáron a teraszuk által még ennél is hangulatosabb a Goodbar.

yciwk9vqrne9kzoyk7921a.jpg

Mi a GoodBar? Egy hely, ahol jó lenni. Igazából a Goodbar bisztró, bár, kávéház és étterem is egyben. Hiszen a hely maga már szinte egy étterem, annyira rendezett és stílusos, viszont a menüjük nagyon letisztult, de mégis széles körű és különleges. Hétfőtől vasárnapig nyitva vannak 11-től egészen éjfélig és nem utolsó sorban házhozszállítás is elérhető náluk. Vállalnak céges vacsorákat és szülinapi bulikat is. fullsizeoutput_2fcf.jpeg

Rengeteg választékuk van hambikból! Gourmet burgerek nyolcfajta húsból, házi ketchuppal, kétszer sült burgonyával és friss salátával. Biztos, hogy találsz kedvedre valót! Ha véletlen olyan merész gondolat fordulna meg a fejedben, hogy nem hamburgert kívánnal, nem kell aggódnod mert más guszta ételeket is találhatóak náluk.
fullsizeoutput_2f99.jpeg

Nagyon kedvesek és segítőkészek a felszolgálók, a rendelésünk is hamar megérkezett. Ínycsiklandozóan volt tálalva és ráadásul isteni finom volt a hamburger. Egyáltalán nem volt száraz, de nem is annyira szószos, a mennyiség is kielégítő volt. Minden íz a helyén volt, rendkívül jól passzolt minden egymással, a buci és csak éppen le volt pirítva és a hús kellő képpen meg volt sütve, de mint már említettem egyáltalán nem volt száraz.  fullsizeoutput_2f9a.jpeg

Legszívesebben minden értékelésre maximális pontot adnék, viszont egyedül az étteremnek kell 4,6 pontot adnom, mivel kicsit drágának találom. Ebből is látszik, hogy inkább már étteremnek számít a Goodbar, mint egy streetfood kajáldának. 

Honlapjuk: https://www.goodbar.hu

Értékelés: 4,9

Higénia: 5

Étterem: 4,6

Személyzet: 5

Étel: 5
 
Köszönöm, hogy elolvastad és oszd meg a te élményedet is a Goodbar-ról!
Jó falatozást!


Értékelési rendszerünk: https://hamburpest.blog.hu/admin/post/edit/14292057

Szólj hozzá!

Black Cab

2018. december 09. 12:41 - Adammio

Black Cab étteremből kettőt is lehet találni Budapesten, az egyiket a Mester utcában a másikat pedig az Astoriától nem messze, a Rákóczi út 19 alatt. Az utóbbi volt mai látogatásunk célpontja, nézzük elégedetten távoztunk-e...

img_20181206_141754_1.jpg

Belépve egy hosszú, elnyújtott térben találjuk magunkat mely szépen rendben van tartva, nem volt nagy tömeg és egyből kedvesen köszöntöttek. A rendelés teljesen szokványos módon végbement, a Cabby Burger nevű specialitást rendeltük. Lehetőség van egy vagy két húspogácsával normál vagy nagy méretben kérni a burgereket, továbbá saját ízlésünk szerint is megadhatjuk az összetevőket.Tájékoztatásként minden egyértelműen le van írva a menüre, mitöbb még hotdogot vagy sajt salátát is lehet rendelni ha netán ahhoz lenne kedvünk. Fizetés után kaptunk egy kis fa kártyácskát egy számsorral, majd helyet foglaltunk.

img_20181206_141815.jpg

Miközben várakoztunk volt időm jobban szemügyre venni a környezetet. Már említettem, hogy kifejezetten jó ötletnek tartom amikor egy étterem minél jobban megpróbálja kommunikálni a brandjét, legyen ez a csomagoláson vagy akár a berendezésen, dekorációkon keresztül. Az éttermet a fekete-piros színpár dominálja, a székek pirosak, az asztalok feketék, míg a falon piros és fekete festett téglák láthatóak. Továbbá angol feliratokkal, képekkel nagyon sikeresen megteremt egy egyedi feelinget a hely. Az eddig meglátogatott bisztrók közül a Black Cab kiemelkedő ezen a téren. Mintegy 15-20 perc várakozás után felvillant a 21-es szám és már mehettem is átvenni a rendelésemet. Ötletesnek tartom, hogy nem csak szalvétát de szívószálat is lehet venni magunknak, ilyet más helyeken még nem láttam.

img_20181206_142528_1.jpg

A piros tálcán szervírozott ételek csomagolása szintén nem okozott csalódást, látszik hogy a szállíthatóság is szempont volt a tervezésnél. Persze fontos a csomagolás de a lényeg belül rejlik, ezt én is nagyon jól tudom éppen ezért nem is haboztam és nekiláttam az ebédemnek.

img_20181206_142826.jpg

Szerencsére az ízek nemhogy hasonlóan magas színvonalon voltak mint a tálalás hanem túl is szárnyalták azt. Mindent megtaláltam a Cabby Burgerben amit szeretek a hamburgerezőkben elkészített szendvicsekben. A két kissé megpirított puffancs magába foglalt bacont, egy pár szám jalapeno-t és éppen megfelelő mennyiségű szószt. Az összhatás egy kellemesen csípős, friss és mindenek felett ízletes burger lett. Mindenkinek teljes szívvel ajánlom! A hasábburgonya mogyoróolajban lett pirítva a menü szerint, nem tudom hogy emiatt vagy másért de szintén nagyon finom volt.

Szerintem érezhető, hogy rendkívül meg voltam elégedve a Black Cabbel, tisztaság volt, esztétikusan kialakított berendezések, normális személyzet és persze a legfontosabb, nagyon finom étel. A várakozási idő sem volt túlságosan sok és azért 2-3 vendég mindig volt aki várt rendelésre, tehát a forgalomra sem lehetett panasz. Ami az árakat illeti, egy nagy Cabby Burger 1200Ft-ba került emlékeim szerint, ami reálisnak tekinthető a többi hasonló burgerezőt figyelembe véve. Persze ebből vehetsz 4 sajtburgert a McDonalds-ban de nem hiszem, hogy összemérhető lenne az ízélmény.

Az eddigi street food bisztrók közül a Black Cab áll legközelebb a szívemhez és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy térjen be!

Értékelés

5

Higiénia

5

Étterem

5

Személyzet

5

Étel

5

 

 

Szólj hozzá!

Egy kis történelem

2018. december 07. 23:42 - NagyLaura

Habár a hamburger napjaink egyik legnépszerűbb étele, a történetét már kevesebben ismerik. A következő pár sorban ezt mutatnánk be nektek. :) 

historisssfefefg.jpg

Már Dzsingisz Kán idején is népszerű volt a mai hamburgerhúshoz hasonlító fasírt, amelyet legtöbbször bárányhúsból készítettek majd nyereg alatt puhítottak, és csak ezt követően ették meg. Ez akkoriban külön ínyencségnek számított, a séfek később még továbbfejlesztették némi hagymakarikával és nyers tojással.

A 15. század kezdetén a vagdalt marhahús egy nagyon kedvelt finomságnak volt, amelyet általában kolbászból készítettek. Majd később 1600 környékén amikor a német kereskedelmi hajók Oroszország felé vették az irányt, visszafelé már az ún. "tatár steak" társaságában érkeztek. :)

Később (18-19. század) olyannyira elterjedt a „hamburgi steak”, hogy futótűzként terjedt Németországtól egészen New York-ig, ahol már az álló büfék állandó kínálata lett.

first_steakburger.jpg

Érdekességként megemlíteném, hogy 1802-ben az Oxford angol szótára a hamburgi steaket sós marhahúsként definiálta (és ez már alapjaiban is hasonlított a ma ismert hamburgerre).  Mint ahogy már fentebb is említettem, ezt kissé megfüstölt hagymakarikákkal díszítették, amelyet zsemledarabkával vegyítettek. A németeknél akkoriban ez egy alap ételnek számított. A szegényebb polgárok körében alacsonyabb minőségű húsból készült, amelyet regionális fűszerekkel ízesítettek.

the_first_hamburger.jpg

Theodora Fitzgibbon „A nyugati világ étele – Észak-Amerika és Európa ételenciklopédia” című könyvében az olvasható, hogy már a német emigránsok is hozták magukkal a sós (és néha füstölt) marhahúst. Ez tökéletesen ideális volt a hosszú tengeri út során. Prof. Giovanni Ballarini „A hamburger és a ketchup eredete” című alkotásában pedig arról írt, hogy az európai emigránsok két kenyérszelet közé téve ették ezt a grillen elkészített húst.

További  érdekességek:

  • A hamburger kerek formájának kialakulása az 1800-as évekre tehető
  • Sok történész szerint az első amerikai étlapot 1826-ban a New York-i Delmonico’s étterem számára készítették el, illetve ugyanitt szolgálták fel az első igazi hamburgert 1834-ben
  • 1758-ban egy angol szakácskönyvben már megtalálható volt a hamburgi kolbász receptje (amihez köretként még pirítóst is ajánlottak)
  • 1844-ben a „Bostoni Szakácsiskola szakácskönyve” című könyvben már szerepelt a hamburgi steak receptje

Reméljük ez a pár sor elnyerte tetszésedet, és sikerült érdekes dolgokat megtudni a közkedvelt hamburger történelméről. :)

Szólj hozzá!

Hol jártunk eddig? Hampurpest térkép!

2018. december 05. 17:19 - Papp Reni

Budapest legjobb hamburgerezői egy térképen!

Annyi helyen jártunk már, és annyi burgerezőt mutattunk már be nektek, hogy úgy gondoltuk ideje kicsit összegezni az eddig megismerteket! Lassan itt az év vége, mindenkinek kell egy 2018-as kedvenc hamburgerező hely!

Így esetleg könnyebben és gyorsabban ki tudjátok választani a számotokra legszimpatikusabb értékelésű helyet és elolvasni a mi élményeinket is róla! Mindegyik értékelésnél megtalalható a blogposzthoz tartozó link is! Természetesen csak az összpontot láthatjátok itt, a pontos értekléshez olvassátok el a blogbejegyzéseteket, osszátok meg, vagy kommenteljetek róla kedvetek szerint. 

Készültünk nektek egy térképpel, keressétek a  ikonokat, hogy megtaláljátok a számotokra legjobb helyen lévő burgerezőt, aztán nyomás falatozni!

kepernyofoto_2018-12-05_16_52_19.png

Mi már alig várjuk az év végi értékeléseket és hogy kiválaszthassuk a 2018-as kedvenceinket, de addig is ezeken a helyeken jártunk már:

Buddies Burger – 4,625
https://hamburpest.blog.hu/2018/12/03/buddies_burger_ketten_minden_jobb

 

KFC – 4,8
https://hamburpest.blog.hu/2018/11/25/kfc_a_hely_ahol_nem_csak_csirkeszarny_kaphato

 

Epic Burger – 4,6375
https://hamburpest.blog.hu/2018/11/24/epic_burger_ertekeles

 

McDonald’s – 5
https://hamburpest.blog.hu/2018/11/19/mcdonald_s_a_gyerekkori_kedvenc

 

Zing Burger – 4,75
https://hamburpest.blog.hu/2018/11/13/zing_burger_allee

 

Vegan Love – 4,875
https://hamburpest.blog.hu/2018/11/11/vegan_love

 

The Office Burger – 4,75
https://hamburpest.blog.hu/2018/11/03/theofficeburger

 

Bamba Marha Burger – 4,875
https://hamburpest.blog.hu/2018/10/26/bamba_marha_burger

 

CheChe Nemburger – 4,375
https://hamburpest.blog.hu/2018/10/21/cheche_nemburger

 

Attaboy – 4,75
https://hamburpest.blog.hu/2018/10/12/attaboy_996

 

Szólj hozzá!

Buddies burger - ketten minden jobb

2018. december 03. 00:00 - dorakiss9

Mai esténket azzal töltöttük, hogy a Buddies burgert próbáltuk ki nem messze a Blaha Lujza tértől, a Somogyi Béla utcában. A Kálvin téren is található egy éttermük, de sajnos mi vasárnap estére éheztünk meg egy hambira, így már csak ez volt nyitva. 

47226276_260703881268682_7408542049835679744_n.jpg

Mivel a héten volt a hamburgerező születésnapja, jobbnak láttuk, ha asztalt foglalunk. Az asztalfoglalás online történt a honlapjukon keresztül, így gyors és egyszerű volt. Ahogy beléptünk, először egy kisebb részt láttunk az étteremből egy pulttal, ahol a rendelést veszik fel és néhány asztallal. Bemondtuk a nevet, hogy foglalásunk van és mondták, hogy az emelten találjuk az asztalunkat. Fel is mentünk az emeltre, ahol már jóval több hely és asztal fogadott minket. Leültünk az asztalunkhoz és magunkhoz vettük az étlapot. Összesen 13 féle hamburger közül választhatunk és kérhetjük őket menüben is vagy kérhetünk hozzá pluszba köretet és/vagy szószt. Mindegyik hamburgert kérhetjük 150 g-os vagy 200 g-os husival is, ami szerintem egy nagyon jó megoldás, mert valaki néha kicsit éhes, valaki pedig nagyon. Mi egy Buddies BBQ Bacon-t kértünk 200 g-os husival és egy Chicken C.C. Buddy-t 150 g-os husival, mindkettőt menüben. A földszinten kellett rendelni és mondták, hogy ha kész, kiírják a nevemet a képernyőre.

47133415_336071577118346_8532584555121475584_n.jpg

A hambik elkészítése viszonylag tovább tartott, vagy csak nekünk tűnt soknak mert nagyon éhesek voltunk, de kb. egy 13-15 perc lehetett. Addig volt időn kicsit szemügyre venni a helyet. A falak nagyrésze fehérre volt festve, viszont volt egy hatalmas fal a lépcsőnél, ami sárga volt, mókás feliratokkal és ikonikus haverok neveivel. Ezen felül az egyik falon volt egy bicikli és régies székeken foglalhattunk helyet. Személy szerint nekem tetszett ez a retro hangulat, legfőképpen a Jóbarátokos poszter a falon.

47422243_587157901720974_1622146896443211776_n.jpg

Végre megérkeztek a hambik. Nagyon tetszett a kis papírra rajzol ábrák, amivel megkülönböztették, hogy melyik hamburger melyik. Elsőre nem tűntek túl nagynak, gondolkoztunk is, hogy elég lesz-e, de a felénél már biztosak voltunk benne, hogy bőven elég. Gusztusosan néztek ki a hambik, a tálalás is a megszokott volt, ahogy észrevettük a legtöbb kézműves hamburgerezőben alkalmazzák ezt az elrendezést. Mindkét hamburger nagyon finom volt, egyik sem volt száraz, mindenből bőségesen raktak bele és nagyon jól harmonizáltak az ízek. Az enyémben például áfonya szósz is volt, ami nem nyomta el édességével a hamburger alapvető sós ízét, ellenben egy kellemes pluszt adott hozzá. A sültkrumpli talán a saját ízlésemnek kicsit sós volt, de ezt leszámítva az is nagyon ízlett.

47423826_2194608004092886_4538324721426497536_n.jpg

Nagyon jól laktunk tőle és elmondható, hogy egy élvezetes, jó hambizást tudhatunk magunk mögött. A Buddies burgerei közül mindegyikben található valami kis plusz különlegesség, amit nem várnál egy hagyományos hamburgertől, így ha szeretnél kipróbálni a haveroddal egy új kézműves hambit, én azt mondanám ezt ne hagyjátok ki!

Köszönöm, hogy elolvastad és oszd meg a te élményedet is a Buddies Bugerről!

Jó falatozást!

Értékelési rendszerünk: https://hamburpest.blog.hu/admin/post/edit/14292057

Értékelés

     4.625

Higénia

        5

Étterem

        4

Személyzet

        5

Étel

        4.5

Szólj hozzá!

Homeburger - egy igazi házi hambi

2018. november 27. 20:24 - dorakiss9

A Hamburpest a héten úgy döntött, hogy kicsit kilép a komfortzónájából és a sok hamburger evés után próbál otthon összerakni agy jó kis hambit. De nem álltunk meg annyiban, hogy mirelit husit veszünk, meg zacskós bucit, nem-nem! Mindent mi csináltunk kézzel-lábbal. Na jó, lássuk be lábbal nem. Mindegy is. Nézzük, hogyan készült!

Először is, természetesen az egyik leghíresebb receptes oldalhoz fordultunk segítségül, a Nosalty-hoz. Találtunk is két szuper receptet: egyet a zsemlékhez, egy másikat pedig magához a hambihoz (husi + szósz). Ezeket a recepteket kicsit magunkra formáltunk (főleg adagszám miatt. Volt ahol dupláztuk... esetleg tripláztuk a mennyiséget... hoppá!) De ha Ti is elakarjátok készíteni, nyugodtan csökkentsétek vagy növeljétek az adagokat, nem nehéz, egy kevés matek kell hozzá csak.

Na de, mi hogyan álltunk neki? Első körben kikészítettük a hozzávalókat. Szépen mindent kiraktunk az asztalra, nehogy kimaradjon valami a receptből.

img_20181124_120543.jpg

Először a kis hamburger bucik bedagasztásával kezdtünk. Gyúrtuk, forgattuk, liszteztük meg minden ilyen, amit ilyenkor csinálni kell, fájt is a karunk rendesen. Látszódik, hogy csak enni járunk és nem edzeni... :D

Miután bedagasztottuk a tésztát, félreraktuk pihenni és hozzáláttunk a husikhoz. Fele marha, fele disznóhús arányban kértük a keveréket a húspultnál, ezért a furcsa színkülönbség a képen. Befűszereztük a husit, só, bors, fűszerpor, fokhagyma meg ilyenek, majd csinos gombócokat formáztunk belőlük.

img_20181124_122834.jpg

A gombócokat is félreraktuk kicsit pihenni. Addig is nekiláttunk a szósznak és a buciknak. Két féle szószt készítettünk, egy hagyományosat és egy hagymamenteset, tekintettel azokra, akik inkább kerülnék ezt az illatos zöldséget. Mire a szósz elkészült a bucik is kipihenték magukat, így őket is meggyurmáztuk nagy golyókká, lefestettük őket tojással és szórtunk rájuk szezámmagot is.

img_20181124_125225.jpg

Amíg a zsemlék sültek a sütőben, elkezdtük a husikat is kisütni. A sütés előtt a gombócokat kicsit kilapítottuk, hogy húspogácsa alakjuk legyen. Be a serpenyőbe, megsütöttük mindkét oldalát, majd az egyikre került egy lapkasajt is. img_20181124_144359.jpg

Innen már nem volt más feladat, mint összerakni a hambikat. Buci alja, kicsi mártás, saláta, husi, még egy kis mártás, zöldségek, kis ketchup ízlés szerint természetesen és a buci teteje. Voilá, kész is a Homeburger!

img_20181124_144858.jpg

Természetesen saját hamburgerünket nem vesszük bele a versenybe, mert hát nyilván nyerne, hiszen 10/5 legalább az íze. img_20181124_145211.jpg

Reméljük te is kedvet kaptál egy kis otthoni sütés-főzéshez. Ha igen, feltétlenül próbáld ki ezt a finomságot!

Ha pedig szeretnéd látni a videót a homeburger elkészüléséről, kövesd Facebook oldalunkat!

Szólj hozzá!

Kfc a hely ahol nem csak csirkeszárny kapható

2018. november 25. 11:31 - TáltosÁkos

A mostani alkalommal egy újabb gyorséttermet próbáltunk ki. Ez pedig a KFC volt, pontosabban a Budapestről kivezető M3-as autópálya melletti Kfc. Természetesen maga az ételek eléggé standradizáltak tehát mindegyik Kfc-ben ugyanazokat az ízeket kaphatjuk.

Szavazásunk során a csípős csirkehusos Grander szendvics nyert.

Maga a Kfc étterem elég tágas volt, a sor gyorsan haladt és miután leadtuk a rendelést kaptunk egy sorszámot, továbbá a keresztnevünket is elkérték. Ez egy kicsit személyesebbé is teszi a kiszolgálást ami nekem kifejezetten tetszik. Továbbá ez a módszer, hogy szólítanak (sorszám+név) azért is jó mert akkor addig leülhetek, tölthetek innivalót és csak oda kell mennem mikor elkészült az étel.

 A hamburger viszonylag elég drága volt kb. 1500 forint csak önmagában, ha menüben kérjük 2000 forint lenne amihez kis sültkrumpli és üdítő jár.

A hambi csípős volt bár a legtöbb dolog a Kfc-ben ugyebár csípős viszont nem az elviselhetetlen erősségű csípősség jellemzi. Volt benne bacon, majonéz, bbq szósz, vastag bundájú csirkemell, lilahagyma, jégsaláta és cheddar sajt. A panír volt a csípős valójában ami számomra egy nagy plussz, hogy nem annyival van megoldva az egész, hogy belenyomnak valami csípős szósz. A zsömle szezámmagos volt és nem volt vele semmi extra bár számomra pont ez a jó mert én jobban szeretem mint a legtöbb hamburgerezőben lévő nagy bucikat.

A személyzettel és higiéniával nem volt semmi gond, rendesek voltak, gyorsak és rendben, tisztán tartották az éttermet. Való igaz, hogy a KFC nem feltéten a hamburgereiről lett híres de ahhoz képest jó kis hamburgert raktak elém. Talán egy kicsit drága volt de ugye Kfc és Kfc között is különböznek az árak és valószínűleg az autópálya melletti étteremben a drágább. Nem is lenne igazságos összehasonlítani őket egy kézműves hamburgerezőkkel se kiszolgálásban se ízvilágban. Viszont egy gyorsétteremhez képest akiknek nem a hamburgert a legfőbb specialitásuk igazán jó teljesítményt nyújtottak.

Összességében elégedett voltam, habár legtöbbször nem ezt fogom enni a Kfc-ben hanem a híres Hot Wings-t de néha-néha azért ezt is fogok enni. Hozzátenném bátran ajánlom bárkinek aki szereti a jó hambikat, a vastag bundájú csirkemellet és a csípős ételeket.

Értékelési rendszert erre az étteremre nem alkalmaznánk mert ez gyorsétterem és nem kézműves hamburgerező, viszont összességében nézve a hamburgerezést és az élményt: 4.8/5

Köszönjük, hogy elolvastad és jó falatozást.

Szólj hozzá!

Epic Burger értékelés

2018. november 24. 13:15 - TáltosÁkos

A következő választott hamburgerezőnk az Epic burger volt a Corvin sétányon. A honlapjuk alapján döntöttem úgy, hogy ezt a hamburgerezőt fogom meglátogatni. Már a honlapjuk is nagyon megfogó volt és a teljes étlapot is meg lehetet találni ami naprakész volt.

Hétfőn 5 óra körül voltam az étteremben, szerencsére éppen senki nem volt bent így egyből én kerültem sorra és kérhettem is a hamburgert. Amíg válogattunk az ételek közül a pultnál nagyon örültem, hogy nem kérdezgettek és hívogattak, hogy tudnak segíteni. Sok helyen ez elég irritáló, szerintem mindenki el tudja olvasni a kihelyezett étlapot és nincs szükség arra, hogy már akkor zaklassák.

 

Végül egy Cheeseburgert és Blue Chicken burgert (kéksajtos) rendeltünk. Fizetés után sorszámot kaptunk és addig már helyet is foglalhattunk, sok hely van szerencsére így egy zsúfoltabb napon is tudnánk ülőhelyet szerezni. A hamburgerek kb. 15-20 percet vettek igénybe, ami ha úgy nézzük átlagos bár mivel kb. 5-6 alkalmazott ácsorgott ott és más vendég nem volt kicsit hamarabb is elkészülhetett volna. Miután elkészült kiírták a sorszámot és át is vehettük.

 46520709_553737745091359_425104842071998464_n.jpg

 

Mindkettő hamburger nagyon ízletes volt, a cheesburgerben a hús jól átsütve volt aminek kifejezetten örültem, szerintem itt Magyarországon inkább ez a jobb alap opció, hogy jól átsütik. Tetszett, hogy bármelyik hambiban felár nélkül cserélhető a hús mondjuk sertésre vagy csirkére, és csupán +200 forintért lehet gluténmentes zsemlében is kérni. A szósz mindkettőben nagyon finom volt, volt még paradicsom, lilahagyma és saláta. Nagyon jól voltak kombinálva az ízek. A csirkésben még bacon is volt. Evőeszközt nem láttam, de hát hamburgert kézzel is tudunk enni.

46762515_490419274785916_3828982147750821888_n.jpg

Összesen kb. 3000 forint volt ami viszonylag egy drágább árazás hiszen csak hamburgert kaptunk ennyi pénzért, de jól lehetett lakni és végülis a Corvin sétányon voltunk ami lehet szintén dobhat az áron.

Összességében teljesen elégedett voltam a hellyel és bármikor máskor is szívesen visszamennénk. Annyi apróság, hogy a lámpa izzókat le kellene takarítani sűrűbben mert több izzón is bogarak voltak odaragadva.

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket és remélem te is ellátogatsz hozzájuk.

Értékelési rendszerünk: https://hamburpest.blog.hu/admin/post/edit/14292057

Értékelés

4,6375

Higiénia

4.5

Étterem

4.8

Személyzet 

4.5

Étel

4.75

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása